В Китай забраниха музиката на Лейди Гага

В Китай забраниха музиката на Лейди Гага

В Китай забраниха музиката на Лейди Гага

Певицата Лейди Гага попадна в списъка с чуждестранни врагове на Китайската комунистическа партия, след като се срещна с тибетския духовен водач Далай Лама, съобщава The ​​Guardian, позовавайки се на хонконгски медии.

Американската поп певица, продала повече от 27 млн. ​​албума и тибетският духовен лидер в изгнания се срещнаха в неделя, 26-ти юни в Индианаполис, САЩ. Те говориха близо 20 минути за медитация, психичното здраве и "детоксикация" на човечеството.

Срещата предизвика негативна реакция от страна на официалните власти в Пекин. 

Далай Лама, който бяга в изгнание през март 1959 г., настоява за по-голяма автономия на тибетците от китайското управление, но управници на Китай го смятат за сепаратист, който цели да раздели хималайския район от Китай и да установи теократично управление в Тибет.

В резултат на срещата между него и поп певицата китайските сайтове и медийни организации са получили инструкции за забрана за публикуване или разпространяване на нейни песни, и на средствата за масова информация, контролирани от правителството, е наредено да осъдят срещата.

Пекин е забранил и на редица други творци да представят работата си в Китай, след като са се срещали с Далай Лама или поради подкрепата им към духовния лидер и независимост за Тибет. Сред тях са Maroon 5, Бьорк и Oasis.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ