Един въпрос, който ще разкрие приоритетите в живота ви

Един въпрос, който ще разкрие приоритетите в живота ви

Един въпрос, който ще разкрие приоритетите в живота ви

Всеки ден чуваме какво означава успехът за другите – луксозни коли, деликатеси, къща на плажа, забележителна кариера… Четем стотици истории за успели хора от целия свят, а медиите не престават да ни разказват за парите, които все още не сме спечелили, пише BrightSide.

Не трябва да забравяте обаче, че всеки има свое собствено определение за успеха. За да разберете кое е онова нещо, което е наистина от значение в живота ви, просто си задайте следния въпрос:

„Когато стана на 100 и погледна назад в миналото, кое ще ме накара да кажа, че съм изживял/а живота си добре?“

Ще имате ли чувството, че сте водили мъдър живот, че сте изкарали достатъчно пари? Или ще бъдете доволни от факта, че през по-голямата част от времето сте помагали на други? Може би фактът, че сте пътували до различни кътчета на Земята, ще ви донесе удовлетворение.

Вашият отговор ще ви помогне да намерите своята собствена дефиниция за успеха. Запишете я, запазете този лист хартия. Той ще ви подсеща кой е правилният път в живота ви.

Когато знаете кое е от значение за вас самите, е много по-лесно да избегнете завистта и ненавистта. Не забравяйте, че пътешествието из живота е уникално за всеки. Не трябва да се сравнявате с другите. Не изпускайте от очи вашето собствено определение за щастие. По този начин ще изпълните живота си с нещата, които наистина са важни за вас.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ