Еди Мърфи подаде оставка като водещ на Оскарите

Еди Мърфи подаде оставка като водещ на Оскарите

Еди Мърфи подаде оставка като водещ на Оскарите

Актьор и комик Еди Мърфи е подал оставка като водещ на церемонията на"Оскарите" през 2012, която ще се проведе през февруари.

Решението му идва ден след оставката на продуцента на шоуто Брет Ратнър​​, приятел на Мърфи, който в интервю обиди хомосексуалните и след това подаде оставка. Председателят на Академията Том Шерак обяви напускането на Мърфи ден след оставката на Ратнер. "Разбирам как се чувства Еди заради напускането на своя творчески партньор Брет Ратнер и ние му желаем всичко най-добро", каза Шерак в комюнике.

Продуцентът на „Красив ум“ Браян Грейзър ще замени Ратнер."Брайън Грейзър е известен режисьор, който през последните 25 години с разнообразна и интересна работа", каза президентът на Академията Шерак. "Той със сигурност ще донесе огромен талант и креативност по време на церемонията по връчване на наградите" Оскар ", каза още той. През последните години церемонията отчете спад в рейтингите и затова организаторите си обърнаха към Еди Мърфи за водещ, за да се върнат към старата изпитана формула за комедиен актьор, който да води шоуто.

„Наистина очаквам с нетърпение шоуто и се надявам, че и новият продуцентски екип ще работи също толкова добре, колкото и старият“, заяви от своя страна Мърфи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ