Забавни случки от видеоинтервюта за работа

Забавни случки от видеоинтервюта за работа

Забавни случки от видеоинтервюта за работа

Благодарение на интернет връзката, уебкамерите и мобилните приложения за излъчване на видео в реално време в смартфони и таблети, стотици работодатели и HR експерти могат да интервюират кандидати за работа от разстояние, в реално време в домовете им. Практиката е особено полезна когато става дума за предложение за работа от компания в чужбина. 

При все това, интервютата чрез интернет са повод и за появата на множество смешни случаи, разказва Business Insider. "Въпреки че технологията ускори процеса на търсене на кадри и облекчи товара на пътуването за интервю, кандидатите за работа трябва да се отнасят към видеоинтервютата със същото ниво на професионализъм, като при срещите очи в очи", припомня Пол Макдоналд, старши изпълнителен директор на компанията Robert Half.

Какви са най-забавните случаи? В изследване на Robert Half над 600 американски висши мениджъри споделят някои от най-абсурдните ситуации, в които са попадали, гледайки екрана по време на видеоинтервюта за наемане. Един от тях е случай, при който когато мониторът се включва на екрана пред мениджъра, се появява кучето на кандитат за работа. То сяда на стола от другата страна и гледа в компютъра известно време. 

Друг случай: Жена вдига от пода семейната домашна котка и я показва на камерата. 

Мъж вдига телефона на приятелката си, когато тя му позвънява, провежда спокойно разговора си с нея, и след това продължава пред компютъра диалога с назначаващите мениджъри. Близките са на първо място, нали?

Кандидат за работа използва случая, за да си изяде закуската междувременно пред монитора. 

Детето на интервюирана майка веднъж влиза в стаята, показва се в рамката на излъчване на камерата и пита: "Какво правиш, мамо?".

В едно от интервютата мъж спори продължително със съпругата си по някакъв въпрос. 

Млад мъж играел на видеоигра на телевизора, докато го интервюирали от компютърния монитор. 

Някой се показал по потник и джапанки. Друг се обличал за излизане междувременно. Трети интервюиран получил пратка - пощенски колет, вкъщи по време на интервюто. След като приел пратката, разговорът бил продължен. 

На един от кандидат-служителите междувременно къщата му била в ремонт - чували се силни шумове от чукане и машини за рязане, електрически триони. 

А едно момиче попитало интервюиращия дали той иска да излезе с нея на романтична среща. 

P.S. Животът е шарен, дори и когато става въпрос за сериозни неща.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ