3 неща, които правят връзката с любимия човек по-здрава

3 неща, които правят връзката с любимия човек по-здрава

3 неща, които правят връзката с любимия човек по-здрава

Професор Джаки Габ, уважаван експерт по интимните взаимоотношения, споделя трите най-важни фактора за трайна, стабилна и щастлива връзка преди излизането на новата си книга.

В съвместния си проект, тя и д-р Мег Джон Бейкър се стремят да намерят отговор на въпроса, който тормози двойки от целия свят: „Кои са тайните на дълготрайната любов?“

Британският вестник Independent представя три от техните „тайни“:

Комуникацията

Професор Габ казва, че някои двойки намират протяжните разговори по даден проблем за терапевтични, а други умеят и предпочитат да общуват невербално.

„Закачките между двама души – дразненето и дребните спорове – са непонятни за много странични наблюдатели. Понякога обаче те са начин партньорите да общуват един с друг по позитивен начин“, обяснява тя.

„Други двойки пък заменят диалозите с разходки и гушкане пред телевизора, които също са положителни методи за комуникация“, допълва Габ.

Жестовете

По време на мащабното си проучване професор Габ и д-р Бейкър откриват, че дребните жестове – като поднасянето на чаша чай на половинката, докато тя се излежава – жънат огромен успех.

„Масово се смята, че скъпите подаръци са по-стойностни“, обяснява Габ. „Те ни помагат да се измъкнем безнаказано от някакво прегрешение. Често обаче дори най-баналните и простички жестове могат да значат всичко за човека до нас. Миенето на съдовете, изхвърлянето на боклука и така нататък...“

Смехът

„Не е толкова важно, че се смеете на същата комедия“, обяснява Габ, „колкото това, че сте на 'една вълна' по отношение на хумора, че споделяте миг на забавление и че демонстрирате дълбоко познаване и разбиране на половинката. Понякога, по време на спор, партньорите изпитват нуждата да изпуснат пара и имат капацитета да намерят нещо за забавно.“   

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ