Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Какво мислят децата за любовта

Група изследователи задавала на деца от 4 до 8 години един и също въпрос: „Какво е любовта?” Целта, по думите на ръководителя на изследването Лео Бъзкаглиа, била да се измери чувството за грижовност сред малчуганите. Отговорите обаче се оказали много по-задълбочени и всеобхватни.

„Когато моята баба се разболя от артрит, повече не можеше да се навежда и да си лакира нокните. И тогава моят дядо започна да ги лакира – постоянно, дори и когато ръцете му съще се разболяха от артрит. Това е любов.” - Ребека, 6 г.

„Когато някой те обича, той казва името ти по-особено. И ти знаеш, че твоето име е в безопасност, когато е в устата му.” -.Били, 4 г.

 „Любов – това е, когато отидеш някъде да похапнеш и дадеш на някого по-голямата част от пържените си картофки, без да го караш да ти дава нещо в замяна.” - Криси, 6 г.

„Любов – това е едно нещо, което те кара да се усмихваш, когато си уморен.”   - Тери, 4 г.

„Любов – това е когато мама прави кафе на татко и отпива от него преди да му даде чашата, за да види дали е вкусно.” - Дани, 7 г.

 „Любов – това е когато постоянно се целувате. А после, когато се уморите да се целувате, още ви се иска да сте заедно и да си говорите.” -   Емили, 8 г.

„Любов – това е когато кажеш на едно момче, че харесваш ризата му и то след това я носи всеки ден, защото ти я харесваш.” -   Нина, 7 г.

„Любов – това е когато мама вижда татко потен и мръсен, но казва, че е по-красив от Брад Пит.” Крис, 7 г.

 „Любов – това е когато твоето кученце те ближе по лицето даже и след като си го оставил само цял ден.” Мари-Ан, 4 г.

Източник: thefreelibrary.com

още от Любопитно