Първи СПА комплекс за домашни любимци отвори врати в София (СНИМКИ)

Иван Танев разказа за услугите в комплекса и неговите цели. 

СПА хотелски комплекс за четириногите членове на семейството отвори врати в Sofia Ring Mall.

Комплексът разполага с две хотелски части – за кучета и котки, – басейн, фризьорски салон, фитнес, напълно оборудвана ветеринарна клиника, кът за игра и социализация и площадка на открито с площ от 1 декар за разходки и обучения.

Хотелът предлага единични и двойни стаи, обзаведени с легла, панички за вода и храна и играчки, а за котките са предвидени и така наречените котешки дървета.

Във всички стаи се извършва 24-часово видео наблюдение чрез камери със статично IP, което значи, че собствениците могат – чрез приложение на мобилните си телефони – да наглеждат от разстояние своите питомци.

За четириногите се грижи екип от аниматори и лекари.

Комплексът е и място за рехабилитация и физиотерапия на любимци със сериозни заболявания като дископатия, дискова херния, тазобедрена и лакътна дисплазия, обяснява неговият управител и председател на клуба за спортна дресура "Сириус", Иван Танев.

„Във фитнес салона може да се провежда кинезитерапия за стимулиране на групи мускули, както и стандартни тренировки за кучета, които страдат от затлъстяване и се нуждаят от повече разходки“, казва той.

„Основна част от нашата рехабилитацията е хидротерапията. Разполагаме с хидромасажна вана – пътека, разположена в контейнер, който се пълни с вода. По този начин кучета от едри породи, които имат болки в лапите, могат да се раздвижват безболезнено, тъй като водата ги повдига и намалява натоварването върху ставите“, допълва той.

Друга част от хидротерапията е басейнът, който може да се използва както за раздвижване, така и за спорт и удоволствие.

Всички удобства в комплекса са достъпни както за клиентите на хотела, така и за хората, чиито питомци се нуждаят от надзор или специализирана грижа само през деня. Стопаните могат да поверяват любимците си на екипа от професионалисти или да посещават комплекса, когато искат да се позабавляват и да заздравят връзката си със своите пухкави приятели. 

От предлаганите удобства побързаха да се възползват Мартен Роберто, Михаела Филева, Радослав Кавалджиев – Роро и техните кучета. Снимки от откриването на комплекса можете да разгледате отдолу. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ