Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Съществуват само 6 типа взаимоотношения. Кой е вашият?

Казват, че всеки човек е уникална вселена, но въпреки това, нашите взаимоотношения често се развиват по сходни сценарии. Психолози описват 6 най-разпространени типа отношения. Намерете своя.

1. Взаиморазвитие
Когато двама души са сериозно обвързани, започват взаимно да си помагат в израстването - както в духовен, така и в емоционален план. Емоционалното израстване е важна част от нашето личностно развитие и този тип отношения помага достигането на емоционална зрялост. Такива партньори мотивират половинката си и правят сами себе си силни личности.

2. Любов в тишина
"Разбираме се само с поглед" е краткото, но най-точно описание на този тип взаимоотношения. Партньорите дотолкова добре се разбират един с друг, че могат да прекарат времето заедно в пълна тишина, наслаждавайки се просто на факта, че са заедно. Достигането на такива отношения е трудна задача, изисква много време и усилия. Ето ви един простичък тест дали сте постигнали този етап във връзката си:представете си, че вечеряте със своята половинка, просто сте заедно и не разговаряте. Чувствате ли се неловко? Ако отговорът е "Не", поздравления: вие сте част от едни от най-емоционално-стабилните отношения.

още от Любопитно
29
Сряда
Януари