Тийнейджърка разкри невиждани снимки от първия концерт на Nirvana

Тийнейджърка разкри невиждани снимки от първия концерт на Nirvana

Тийнейджърка разкри невиждани снимки от първия концерт на Nirvana

Момиче публикува в Twitter невиждани досега снимки от първия концерт на американската гръндж група Nirvana, съобщава британският вестник Guardian.

19-годишната Маги Поукула разпространила фотографиите миналата седмица с обяснението: „Баща ми и Кърт Кобейн са свирили заедно преди години”.

Концертът се провел в подземно помещение на бащата, Тони Поукула, в Реймънд, Вашингтон, през 1987 г. Двамата с Кобейн се познавали от деца и Поукула дори помагал на Nirvana за техните кавъри на песни на Led Zeppelin.

„Нямах представа, че снимките са от първия концерт на Nirvana”, признава момичето пред списание Rolling Stone. „Баща ми ги показа преди много време, но така и не спомена какво се случва на тях. Разбрах от статиите. Нямах представа, че имат такава историческа стойност. Мислех, че са просто готини снимки на баща ми и Кърт, които забиват заедно”, разказва тийнейджърката. Момичето открило фотографиите сред книгите на баща си за Кобейн и Nirvana.

След като ги публикува в Twitter, те обиколиха феновете на групата. „Тези снимки са от най-първия концерт на Nirvana през март/април 1987. Имаш ли още?”, питат потребители в социалната мрежа. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ