нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Умните си личат от пръв поглед. По 10 признака

Казват ви, че по дрехите посрещат, а по ума изпращат. Не че не е вярно, но не е само това.  Умните имат отличителна аура, изтъкана от видими и невидими признаци.     

1. Целеви подход

Умният не е задължително отличник или първи по постижения в работата. Умния човек преди всичко знае какво иска, разбира как да го постигне в живота и го прави.

2. Изрядна външност

Умният осъзнава, че по дрехите посрещат и се грижи винаги, навсякъде да изглежда уместно. Привлекателните, спретнати, добре изглеждащи хора са по-адаптивни, популярни и респектиращи – в психологията наричат това „ефект на ореола”.

3. Здрави зъби

Поддържането на красиви и здрави зъби с редовни посещения при стоматолога е присъщо на хората, които уважват правилото за изрядна външност, респективно, на умните и успешните.

4. Умение да слушат събеседника си

Емоционалната възприемчивост е също толкова важна, колкото и коефициента на интелигентност. Умният знае, че извличаш много повече ползи за себе си, когато повече слушаш и задаваш подходящите въпроси, отколкото ако дърдориш.

5. Добра памет

В много голяма степен това, което се оценява като ум е просто способността да запомняш и да вадиш от архива на паметта запомненото/знанието в нужния момент.

още от Любопитно