Фундаменталните принципи на всеки целеустремен човек

Фундаменталните принципи на всеки целеустремен човек

Фундаменталните принципи на всеки целеустремен човек

Силните хора имат различен вид. Някои от тях са силни физически, други - съвсем слаби. Всички те имат зад гърба си разнообразна история. Живеят в особен социокултурен контекст. Образовани са. Или не толкова, но пък са упорити и работят със страст. Имат обаче и нещо общо. Целеустремени са. И са водени от следните принципи:

Принцип #1.

Най-големите ограничения в живота са тези, които сам си поставяш в ума си. Най-големите причини за нещастието са лъжливите надежди, от които не искаш да се откажеш. Способен си на далеч повече, отколкото мислиш днес, отколкото си представяш, правиш и си. Накрая ще станеш това, за което обикновено мислиш. Затова изчисти ума си и позволи на надеждата, не на болката, да определи бъдещето ти.

Принцип #2.

Трябва да се отнасяш към света такъв какъвто е, не какъвто ти се иска да бъде. Мисли позитивно. Животът е хубав. Твърде много хора изпускат да се радват на сребърния медал, защото мислят само за златен. Позитивното мислене не е да очакваш, че най-доброто ще се случи, а да приемаш, че каквото и да се случва е най-доброто за момента.

Принцип #3.

Това, което другите правят, е извън твоя контрол. Осъзнай, че не можеш винаги да разчиташ, че останалите ще уважават чувствата ти, ако ти не уважаваш техните. Да си добър човек не ти гарантира, че останалите също ще бъдат добри с теб. Имаш контрол само над себе си. Върху това как избираш да бъдеш личност. Останалите можеш да приемеш или да си тръгнеш от тях.

Принцип #4.

Не си създаден да стоиш в зоната на комфорта си. Опитвай и опитвай отново винаги, когато можеш. Със всеки нов опит ще си изграждаш малко повече увереност в себе си, което ще използваш, за да придобиеш това, което никой друг не може да ти даде: уважение към себе си и достоен живот.

Принцип #5.

Не си като никой друг. Никога не позволявай на някой да ти казва, че не си точно този, който си. В свят на сравнение и конформизъм, повиши глас. Изкажи собственото си мнение. Кажи истината си. Рискувай да споделиш собствените си мисли и идеи. Изказвай страховете си, показвай сълзите си и несигурността си.

Принцип #6.

Истинската любов е пътуване в една посока. Тя е чист процес на даване без да се очаква нещо в замяна. Егото върши търговска сделка, любовта трансформира. Тя е твърде кратка за всичките зловредни договори и транзакции. Остани чист и ясен. Обичай без очаквания.

Принцип #7.

Не можеш да живееш живота си, осланяйки се на милостта на шанса. Не можеш да останеш в капан безкрайно, без да се опитваш да се измъкнеш. Трябва да се изправиш, да се огледаш в огледалото и ако си изгубил посоката да потърсиш някой, който да те упъти.

Принцип #8.

Да бъдеш истински е по-важно от да бъдеш прав. Може да правиш или казваш всичките правилни неща, но ако не идват от сърцето ти, не означават нищо. В същото време може да не казваш правилните неща и да не правиш каквото трябва, но ако намеренията ти са истински, те означават най-много.

Принцип #9.

Бъдещето ти зависи от това, с което се занимаваш точно сега. Предизвикай себе си и стани този, който знаеш, че си способен да станеш.

Марк в marcandangel.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ