Шон Конъри обидил в писмо Стив Джобс

Шон Конъри обидил в писмо Стив Джобс

Шон Конъри обидил в писмо Стив Джобс

Писмо на сър Шон Конъри до Стив Джобс се превърна в интернет-хит само за денонощие. В него легендарната филмова звезда доста грубо и пренебрежително отказва оферта от шефа нa Apple да се снима в реклама на компанията.

" Не ми предлагате нищо, което да ме заинтригува. Вие продавате компютри, а аз ... съм ДЖЕЙМС БОНД. Не мога да си представя по-разрушителна идея за сгромолясване на кариерата ми от снимки във вашата дебилна реклама”, гласи накратко текстът на писмото.

 Шокиращото съдържание бързо обиколи мрежата, но на второ четене се оказа, че става въпрос за пресолена шега от страна на сатиричния сайт Scoopertino.

Авторите на сайта публикуваха текст, представен като фрагмент от книга със заглавие „Опетнената идея: как се появи епълския iMac".

Естествено, книгата, както и всички останали поместени материали в публикацията са пълна измислица, обяснява и „Вашингтон поуст”.

В т.нар. откъс от т.нар. книга се разказва как Джобс, който бил заклет фен на филмовата поредица с Джеймс Бонд, решил през 1998 г. да заснеме рекламна визия за iMac с Шон Конъри. Актьорът бил атакуван от много и най-различни оферти и варианти на визии, но в крайна сметка преговорите се провалили заради категоричния му отказ (въпросното писмо). При това Конъри бил дълбоко възмутен от работен вариан на една от визиите, която Джобс разпратил на свои познати за коментар.Вижте я тук.

„Шегичката” на сатиричния сайт събуди голям интерес по цял свят. Словосъчетанието "Шон Конъри" попадна в топ трендовете на Twitter, а картинките с измислените постер и писмо влязоха в списъка с най-популярните изображения на фотохостинга Twitpic.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ