Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Facebook - заплаха за семейното щастие

Facebook е една от новите причини за семейни разводи в последно време, твърят психолози от университетите в Хаваи и Мисури. Те провели съвместно изследване при което установили, че прекарването на минимум час дневно в социалната мрежа увеличава съществено вероятността от конфликти и последващи разводи.

80% от участниците в анкетатата на учените признали, че пребиваването им във Facebook действително е довело до начало на тежки и продължителни конфликти с половинките им. До голяма степен влошаването на семейния климат се дължало на честото надничане в профила на партьора, което рано или късно пораждало поводи за ревност и скандали.

Потребителите на социалната мрежа често преглеждат и профилите на бивши възлюбени, което оказва негативно влияние върху състоянието им. По данни на учените, провели експеримента, всеки трети развод във Великобритания през 2012 г. е бил провокиран от злоупотреба със социалната мрежа.

Психолозите препоръчват като профилактична мярка двойките по-рядко да посещават Facebook и по-често да общуват с любимия човек офлайн.

 

още от Любопитно