Основателите на "Телерик" влизат в топ мениджмънта на американската компания, която ги купи

Основателите на Телерик влизат в топ мениджмънта на американската компания, която ги купи

Основателите на "Телерик" влизат в топ мениджмънта на американската компания, която ги купи

От днес основателите на Telerik - Васил Терзиев, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев, поемат нови ръководни позиции в публичната американска компания Progress (NASDAQ: PGRS), която наскоро придоби българската фирма.  С придобиването си от софтуерната компания, базирана в Бедфорд, Масачузетс, Telerik става „Telerik: a Progress Company“.

Съоснователите и изпълнителни директори на Telerik - Васил Терзиев и Светозар Георгиев, стават съответно главен директор „Иновации“ и старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“ в Progress. Васил Терзиев ще отговаря за дългосрочната стратегия за комбинираното портфолио на Progress и идентифицирането на нови технологии и бизнес възможности за продуктите на компанията. Като старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“, Светозар Георгиев ще ръководи бизнес стратегията на системата за управление на уеб съдържание на Telerik - Sitefinity CMS.

Другите двама съоснователи на Телерик - Бойко Яръмов и Христо Косев, стават съответно вицепрезидент „Операции“ и вицепрезидент „Технологии“ в американската компания. Димитър Таслаков, главен директор „Човешки ресурси“ в Telerik, поема същата глобална позиция в Progress. С новите си позициии Светозар Георгиев, Васил Терзиев и Димитър Таслаков са вече част от ръководния съвет на изпълнителния директор на Progress - Фил Пийд.
„Присъединяването ни към топ мениджмънта на Progress е следващата стъпка в нашата невероятна история. Вече 12 години ние сме доверен партньор на над 130 хил. клиенти по целия свят. С новите си роли в Progress ние ще надградим опита си да създадем бързо растяща, успешна организация, и ще предоставим изключителни нови възможности на клиентите на двете компании", сподели Васил Терзиев, главен директор „Иновации“ в Progress, до скоро изпълнителен директор на Telerik.

С придобиването на българската компания, Progress обединява два екипа от водещи експерти и комбинира две допълващи се продуктови портфолиа. Така Progress ще предоставя цялостна платформа в „облака“ и локална (on-premise) платформа, която ще позволи на разработчиците бързо да създават красиви приложения, задвижвани от данни за всяка уеб, десктоп и мобилна платформа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ