Едно училищно правило, което пази децата от затлъстяване

Едно училищно правило, което пази децата от затлъстяване

Едно училищно правило, което пази децата от затлъстяване

Нито един от възпитаниците на едно начално училище в Шотландия не страда от затлъстяване, благодарение на въведено от училищното ръководство правило, разказва The Sun.

Преди три години, в началното училище в шотландския град Стерлинг било въведено следното изискване – всеки ученик е длъжен всеки ден да пробягва или да изминава пеша една миля (1,6 км).

Независимо какво е времето навън учителите следят строго правилото да се спазва и изпращат възпитаниците си да изминат разстоянието, за да подобрят физическата им форма и концентрацията в час.

За тези три години схемата безспорно е доказала своята ефективност до степен, че от образователното министерство в страната вече обмислят да я въведат задължително във всички училища в страната.

Междувременно примерът на училището в Стерлинг бил последван от още 30 други учебни заведения. По данни от най-нови изследвания в Шотландия, всяко десето дете в страната страда от затлъстяване към момента на постъпването си в училище.

Директорката на училището, въвело успешния модел за възпитаване на двигателна активност споделя, че всеки ден получава имейли от други учебни заведения и общински управи с въпроси и молба да сподели модела на въвеждане и прилагане на програмата. „Мисълта как деца от всички краища на страната бягат, защото следват нашия модел е просто страхотна”, добавя тя, отбелязвайки колко е простичко и в същото време ефективно е правилото.

Сега изследователи проучват какви са разликите между децата от училището в Стерлинг и други местни училища, където правилото все още не е въведено. Преди още да са обобщили данните изследователите казват, че децата, пробягващи своята мила всеки ден изглеждат по-щастливи, а учителите им споделят, че много по-бързо и резултатно се включват и участват в учебния процес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ