Услуга за подмладяване: вана с червено вино

Услуга за подмладяване: вана с червено вино

Услуга за подмладяване: вана с червено вино

Добра новина: виното може да ни помогне да се подмладим. Лоша новина: трябва да си вземем цяла вана с него. Това пишат авторите на британския таблоид "Дейли Мейл". Те разказват за нова спа и разкрасителна услуга в Англия -  вземане на вана с червено вино, препоръчвана освен за красота и против стрес. "Принципите на винотерапията са установени от години.", посочва изданието. Виното съдържа полифеноли - антиоксиданти, които възникван при създаването му, за които се смята, че са 10 пъти по-ефектини в превенцията против бръчки от витамин Е. 

Освен това червеното вино съдържа антиоксидантът ресвераторл. Той може да има дългосроични полезни ефекти върху здравето - противовъзпалителни и антиканцерогенни. Затова, червеното вино може и да е добро за сърцето, но за дамската красота е по-подходяща ваната с червения елексир - тя е едно от най-добрите средства срещу остаряване, дори да съдържа вино на не особено висока цена като австралийското червено, което се продава за 3,5 лири бутилката в сипермаркетите Tesco на Острова, посочват авторите. 

И все пак, тази разкрасяваща процедура не е от най-евтините. За да бъде напълнена една вана, са необходими най-малко 100 бутилки. А минималното количество, нужно за покриване на тялото, e 48. 

Ваната с червено вино вече се предлага от много спа-центрове по света - в Лондон, Бордо, Ню Йорк, Билбао, Торонто и други градове. Но не само дамите са открили чудодейните свойства на подобни процедури. Много професионални спортисти подобряват постиженията си в горещи вани с червения елексир. При подобно потапяне силно се стимулира кръвообращението и се постига тонизиращ и подсилващ ефект.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ