10 секунди за по-силна воля

10 секунди за по-силна воля

10 секунди за по-силна воля

Няма кой вместо вас да отиде на тренировка във фитнеса, да се застави да похапва плодове и зеленчуци вместо пасти и кифли между основните хранения, да замени зяпането на телевизия вечер с четене на специализирана литература. Но какво можем да направим, ако не ни стига воля да свършим нещо полезно за себе си?

Ами, просто е достатъчно да напрегнем мускули, за да повишим силата на волята си, разказва The Daily mail. Риз Хан от Националния университет в Сингапур доказал тази взаимовръзка с експеримент, не много хуманен, но доста интересен.

Участниците в него например трябвало да държат ръката с в кофа с ледено студена вода толкова дълго, колкото е възможно. Да ядят здравословна, но ужасна на вкус храна, а също да посетят кафе-сладкарница като си поръчат в нея не изкушаващ десерт, а нещо полезно.

В хода на експеримента, по време на изпълнение на задачите половината участници имали поръчение да напрягат определи мускулни групи от тялото си: да стискат ръце в юмруци, от седнало положение да пренасят тежестта на тялото си върху пръстите на краката и т.н. Резултатите категорично показали, че тези, които напрягат мускули по време, когато вършат нещо не по вкуса им, се справят значително по-успешно.

Така че, следващия път когато почуствате, че волята ви напуска, стиснете юмруци,стегнете бицепсите, изправете се на пръсти и задръжте колкото можете. И вашата решителност отново ще е с вас.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ