Акция на МВР в Столична община и Общинска банка

Акция на МВР в Столична община и Общинска банка

Акция на МВР в Столична община и Общинска банка

Акция на полицията се провежда в района на централния офис на Общинска банка и Столична община, съобщи БНР.  Прокурори от Софийската градска прокуратура са влезли в общината и са поискали достъп до документи, съобщи за националното радио кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя коментира, че не може да каже защо е проверката в Общинска банка. Заради следствената тайна на течащата проверка не може и да уточни до какви точно документи са поискали достъп прокурорите. Фандъкова е оказала пълно съдействие и е осигурила достъп до поисканата документация.

От МВР лаконично заявиха за "Хоризонт", че операцията е във връзка с досъдебно производство

Няма блокиране на работата на общината и банката, посетители свободно влизат и излизат от тях. По информация на БНР пред всяка от сградите има по около десетима полицаи, които са край колите.  Според анонимни източници на "Хоризонт" в Общината има следователи, които продължават да преглеждат документите.

Фандъкова заяви, че главният секретар на общината Ралица Стоянова им е съдействала напълно и изрази недоумение за полицейското присъствие пред общината. Кметът подчерта, че разговорът, който е водила с представителите на Прокуратурата, не засяга Общинска банка. Версията, която се върти към момента в медийното пространство е, че проверката е във връзка с разбития миналата седмица канал за трафик на кокаит от Южна Америка към Европа..

Кокаинът е бил пренасян в гуми за рали "Дакар". Впоследствие в хода на разследването бе обискирана автокъщата на общинаря от ГЕРБ и участник в ралито Орлин Алексиев. От там бяха иззети компютри и документи, но засега няма доказателства срещу него. Тази сутрин пред "Хоризонт" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че проверката по случая ще продължи и все още няма конкретни резултати.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ