Десетки бежанци открити мъртви в камион в Австрия

Десетки бежанци открити мъртви в камион в Австрия

Десетки бежанци открити мъртви в камион в Австрия

Камион, пълен с тела на хора, беше открит в Източна Австрия, съобщават световните медии. 

По първоначални данни става дума за бежанци, които са починали от задушаване в превозното средство. Загиналите са поне 20, до 50 души, посочва Би Би Си. Трагедията се вписва в бежанската криза, обхванала Европа. 

Камионът е бил намерен и отворен тази сутрин на паркинг край град Пансдорф, край А4 - магистралата от Унгария, която води до Виена, уточниха от австрийската полиция, която потвърждава случая. Тя описва смъртта на хората като "ужасяващо престъпление". Камионът е бил на паркинга от вчера. Жертвите са починали преди време - част от телата са открити в значително разложение. 

Австрийският вътрешен министър Йоана Микл-Лайтнер заяви на пресконференция, че това е "черен ден" за Австрия и мислите на сънародниците й са насочени към жертвите и техните семейства. По думите й трагедията отново подчертава нуждата от обща политика на Европейския съюз за защина на мигрантите и борба с трафикантите на хора. 

Рекорден брой от 107 500 бежанци прекоси границите на ЕС миналия месец, а вчера полиция преброи още 3000 души, прииждащи към Сърбия. 

Германия призова европейските държави "да споделят товара". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ