Евакуират вилно селище Черниците, има опасност от скъсване на язовирна стена

Евакуират вилно селище Черниците, има опасност от скъсване на язовирна стена

Евакуират вилно селище Черниците, има опасност от скъсване на язовирна стена

Изключително сложна е обстановката около вилно селище Черниците, заяви за „Фокус” кметът на Бургас Димитър Николов

„Язовира в Маринка е прелял. Има опасност от скъсване на язовирната стена в Маринка. В момента евакуираме хората, които живеят в зоната на Черниците. И двата язовира в село Извор са прелели”, каза Николов.

Преди броени минути кметът Николов обяви бедствено положениеТо касае к-с „Меден рудник“, „Акациите“, „Победа“, село Извор, село Маринка, вилна зона „Черниците“, рибарско селище „Ченгене скеле“. Изцяло затворен за движение е централният път Бургас – Созопол, както и Бургас – Извор. Община Бургас призовава да не се предприемат никакви пътувания. Спасителни екипи издирват овчар в село Маринка.

В бургаското село Извор, река Изворска е преляла като пътя за с. Зидарово е затворен на място е изпратена инженерна машина, за сега няма опасност за хората.

В община Средец има залети ниски места. Водата е заляла Аврамов мост като пътят за с. Дюлево е затворен. В Средец има наводнени къщи по ниските места като се е наложила евакуацията на трудноподвижна възрастна жена. Ниските места от Средец към Проход също са залети.

В община Приморско има проблеми с повишеното ниво на реката в с. Ново Паничарево. Вътре в селото улиците са залети. Залят е пътят Приморско – с. Ново Паничарево, преминават само автомобилите с повишена проводимост.

В община Царево е повишено нивото на р. Велека. Центърът на село Кости е залят, има и наводнени къщи. Няма сигнали за пострадали хора. Към момента няма заявка за обявяване на бедствено положение в някоя от тези общини. Около Атия трудно се преминава, понеже пътят е залят със скатни води.

Екипите на ПБЗН работят във всички общини. Според прогнозите вятърът трябва да отслабне след 14.00 ч, дъждът трябва да отслабне привечер и да спре. Докато не спадне вълнението на морето не може да се каже какви са нанесените щети на плажните ивици по Южното Черноморие.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ