Започва изграждане на кръгово на „Лъвов мост”, затварят част от бул. „Сливница"

Започва изграждане на кръгово на „Лъвов мост”, затварят част от бул. „Сливница

Започва изграждане на кръгово на „Лъвов мост”, затварят част от бул. „Сливница"

Започва изграждането на пътния възел „Лъвов мост” В тази връзка от утре до началото на юли се затваря част от бул. „Сливница”.

Проектът предвижда създаването на кръгово с по две ленти за движение, пешеходна и велоалея, като старият исторически мост ще бъде освободен от автомобилното движение, което го амортизира и натоварва. Според зам.-кметът на Столична община Любомир Христов, с ремонта ще се възстанови старият облик на „Лъвов мост”.

Стойността на проекта за изграждане на кръстовището е 22 млн. лв., като в проекта се включва и реконструкцията на бул. „Мария Луиза" до Централни хали.

Изграждането на кръстовището на две нива значително ще облекчи трафика в района. 32 000 автомобила ще преминават в директното направление по "Сливница" и около 28 хиляди автомобила ще преминават през кръговото кръстовище, което ще бъде на нивото на "Мария Луиза". Времето за преминаване през кръговото кръстовище пък ще е от 1 до 3 минути.

Заради строителните дейности от Столична община съобщават, че от 7.00 часа на 23 февруари до 24.00 часа на 1 юли се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Сливница" от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Христо Ботев".

Движението ще бъде уредено двупосочно в южното платно на булеварда. Включването в южното платно започва от ул. "Г.С. Раковски" и се възстановява през моста на бул. "Христо Ботев".

Разрешено ще бъде преминаването през площад "Лъвов мост", напречно на бул. "Сливница". Трамваите също ще продължат да се движат.

Променя се маршрутът на автобусните линии с номера 11, 86, 309, 310 . Те ще се движат от пл. "Сточна гара" по северното платно на бул. "Сливница", наляво през моста на ул. "Г.С. Раковски", надясно по южното платно на бул. "Сливница", надясно през моста на бул. "Христо Ботев", наляво по северното платно на бул. "Сливница" и по маршрута си.

В обратна посока промяна няма да има, автобусите ще се движат в южното платно на бул. "Сливница".

В посока бул. "Христо Ботев" за автобусите се разкрива временна спирка "Лъвов мост" в южното платно преди площад "Лъвов мост".

Закриват се спирки "площад Лъвов мост" и "ул. Княз Борис Трети", намиращи се от страната на северното пътно платно на бул. "Сливница".

Линии с номера 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413 в посока Централна гара ще се движат от пл. "Сточна гара" по ул. "Константин Стоилов", наляво по ул. "Козлодуй", надясно по бул. "Княгиня Мария Луиза" до Централна гара.

В обратна посока движението не се променя, то остава в южното платно на бул. "Сливница".

В посока Централна гара автобусите ще спират на спирка "пл. Сточна гара" на ул. "Константин Стоилов"; на "ул. Козлодуй", на ул. "Козлодуй", преди кръстовището с бул. "Княгиня Мария Луиза".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ