"Индипендънт" спира да излиза на хартия

Индипендънт спира да излиза на хартия

"Индипендънт" спира да излиза на хартия

Британският вестник „Индипендънт” спира да излиза на хартия и минава изцяло на онлайн версия, обявиха собствениците му от ESI Media, цитирани от BBC.

Така той става първото, изцяло дигитално национално издание във Великобритания. Последният хартиен брой се очаква да бъде отпечатан на 26 март, събота.

„Индипендънт”, който излиза от 1986 година, е част от медийна група, контролирана от руската фамилия Лебедев. „Вестникарската индустрия се променя и тази промяна е задвижена от читателите. Те ни показват, че бъдещето е дигитално”, коментира един от собствениците, Евгени Лебедев.

„Решението да бъде спряно хартиеното издание, запазва марката „Индипендънт” и ни позволява да продължим да инвестираме в редакторско съдържание с високо качество, което ще привлече повече и повече читатели към нашите онлайн платформи, добавя той и отбелязва, че вестникът винаги е бил пионер и рекордьор в иновациите.

Тиражът на в. „Индипендънт” е достигал в най-силните си години до около 400 хиляди копия на ден, но сега е около 40 хиляди дневно.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ