И победителят е...

И победителят е...

И победителят е...

Симеон Червенков стана победител в излъчения снощи по bTV финал на кулинарното шоу - MasterChef. Той влезе в пряк феърплей с другия претендент за титлата Елена. Последното предизвикателство пред двамата финалисти бе да приготвят изискано тристепенно меню за свои близки и приятели. Взискателното жури, спечелило не по-малко верни фенове на предаването от самите участници в състав Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев връчи престижната статуетка и голямата награда от 100 000 лева на 33-годишния „Мениджър критични инциденти” от София след кратко съвещание, в което бе отсъдено, че единия от двамата финалисти е допуснал "съвсем дребни грешки", които все пак са достатъчни да откроят кой печели състезанието. Така Симеон Червенков стана първият любител готвач, който вече ще носи титлата MasterChef.

Той посвети победата на  своето семейство и всички млади хора, на които пожела да преследват мечтите си и да повярват в таланта си. След повече от три месеца в кухнята на MasterChef Симеон доказа, че усилията и силното желание могат да превърнат всеки любител готвач в истински класен професионалист. Двамата с Елена оцениха участието си в шоуто като най-ценната школа не само по отношение на готвенето, но и за каляване на характера. Финалистите споделиха, че са намерили страхотни приятели сред своите 14 колеги и в лицето на своите ментори - Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев и екипа на предаването. А зрителите, проследили отначало докрай надпреварата, не може да не са забелязали друг важен извод: на финалната права се изправиха двама души, постигнали преди това едни от най-ценните победи в живота си - Симеон започва да се увлича по кулинария по време на престой в комуна в Италия, където се лекува от наркозависимост, а Елена - за да се пребори с анорексия.

В предаването "Тази сутрин" Симеон Червенков сподели, че още не е решил в какво ще вложи паричната награда. Първоначално е имал намерение да отвори малък, изискан ресторант, но професионалисти, минали по този път го посъветвали да не бърза да го прави. Затова пък, много по-близо до реализация е друга идея, която Симеон и още двама участници от шоуто - Стефан и Аврам са обсъждали, докато били заедно в надпреварата. Тримата замислят да направят гурме тур в страната.

Над 46% от всички зрители са стискали палци на своите фаворити по време на финалния епизод на MasterChef вчера вечерта по bTV, става ясно от данни на пийпълметрични измервания на ГАРБ.  Пикът на зрителски интерес е бил в последните минути на шоуто, когато Виктор, Андре и Петър обявиха носителя на титлата „Първи MasterChef на България”. Решението на журито и реакциите на Симеон и Елена са гледани от 50,7% от телевизионната аудитория или близо 1 300 000 души. Последният епизод на MasterChef е предизвикал интереса на 46.5 % от зрителите на възраст 18-34 г. и на 44.8% от аудиторията на възраст 18-49г. Това е близо два пъти повече в сравнение с гледаемостта на програмата на Нова в същия часови пояс.

Близо половин милион фенове на шоуто са проявили и огромна активнос във Фейсбук страницата на предаването, а обявяването на победителя е предизвикало над 26 000 лайка, коментари и споделяния. Към настоящия момент последният епизод на шоуто е гледан от над 25 000 души на станицата masterchef.btv.bg.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ