Мирослав Боршош стана шеф на НДК

Мирослав Боршош стана шеф на НДК

Мирослав Боршош стана шеф на НДК

Мирослав Боршош е новият шеф на Националния дворец на културата, съобщиха официално от НДК като се позоваха на вписана днес в Търговския регистър промяна в управата, съобщиха от НДК. Боршош поема длъжността изпълнителен директор на дружеството.

Председател на Борда на директорите става Валентин Кръстев. В състава на ръководството влизат още Оли Груева, Людмил Веселинов и Райна Гегова.

До назначаването на новото ръководство се стигна след като на 17 ноември министърът на културата Вежди Рашидов освободи като членове на Съвета на директорите на НДК Антоанета Желязкова, Велислава Кръстева, Веселина Минчева, Олга Манолова и Пени Раева.

Мирослав Боршош е роден на 8 декември 1972 г. Баща му е унгарец, а майка му - българка. Завършва специалност "Културология" в Софийския университет. Бил е председател на младежката организация на СДС.

В края на 1997 г. постъпва на работа в МВнР като специалист в управление "Информация". Две години по-късно става експерт в кабинета на външния министър Надежда Михайлова, като осъществява връзките с неправителствените организации и пише проектите за речи на Михайлова. Малко по-късно става парламентарен секретар на МВнР. Подава оставка след парламентарните избори през 2001 г., спечелени от НДСВ. След това за известно време беше в екипа съветници на настоящия премиер Бойко Борисов, по времето, когато бе кмет на София.

В последно време Мирослав Боршош се занимаваше с издателска дейност, продуцетство и организиране на арт събития. Той и продуцент на сериала "Недадените", посветен на спасяването на българските евреи. Също така е и преподавател по арт мениджмънт.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ