Най-много кандидати за специалността "Психология" в СУ

Най-много кандидати за специалността Психология в СУ

Най-много кандидати за специалността "Психология" в СУ

Най-много кандидат-студенти в Софийския университет са посочили като желание специалността "Психология". Това стана ясно след публикуването на резултатите от първото класиране на приетите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2015/2016 г., съобщава БТА.

7795 са кандидатите за най-старото ни висше училище.

На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Английска филология", следвани от "Социални дейности", "Културология", "Българска филология", "Педагогика", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство" и "Предучилищна и начална училищна педагогика".

От 15 юли до 17 юли новоприетите студенти ще имат няколко възможности.

Първата от тях е да се запишат в специалността, в която са приети на първо класиране. Документите за записване могат да бъдат купени в книжарниците в Ректората на СУ. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки. Втората възможност на новите студенти е да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап, като при потвърждаването се депозира оригиналната диплома за средно образование в съответния факултет.

Приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания. Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.

Второто класиране ще бъде обявено на 21 юли. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти.

От 22 до 24 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

На 28 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено от 29 до 31 юли, включително.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ