Тренчев: Министър иска да фалира Здравната каса

Тренчев: Министър иска да фалира Здравната каса

Тренчев: Министър иска да фалира Здравната каса

Двама очевидци твърдят, че високопоставена личност в изпълнителната власт иска да фалира Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това каза пред журналисти председателят на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев след среща в Народното събрание с представители на ПГ на Коалиция за България, ПГ на ДПС, синдикати и работодателски организации

Тренчев обясни, че става дума за личност на по-високо ниво от зам.-министър и конкретизира, че е на ниво министър.

„Това е станало в Министерския съвет. Бил е подхвърлен вариантът: „Има варианти да фалираме касата, да назначим квестори и да разкараме този Надзорен съвет, защото той не е послушен”. Явно той не се харесва на изпълнителната власт. Имало е такава приказка. Двама души очевидци ми потвърдиха и то на достатъчно високи нива. Източник са ми двама очевидци на това заседание. Към момента нямам мандат да ги кажа. Ще ги питам дали са готови да потвърдят това нещо”, обясни д-р Тренчев, цитиран от „Фокус”. „Идеята е била подхвърлена и двама души са я чули, поизправили са им се косите и ми казаха това нещо. Идеята е най-вероятно да не се актуализира бюджетът, защото ние натискаме за това”, посочи той.

„Според мен, това съвсем ще разруши системата. Аз лично го намирам за идиотско”, каза още д-р Константин Тренчев.

На срещата стана ясно, че и трите партии – БСП, ДПС и ГЕРБ ще подкрепят актуализация на бюджета на НЗОК, ако такава бъде поискана от правителството. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ