Борисов: България няма да загуби, участвайки в спасяването на Гърция

Борисов: България няма да загуби, участвайки в спасяването на Гърция

Борисов: България няма да загуби, участвайки в спасяването на Гърция

"Беше предложен механизъм, по който да се спусне спасителният план от 7 млрд. евро за Гърция. Всички неща, които сте научили, нашата позиция там беше против. Оставайки само ние против, поставихме редица изисквания. ЕК направи необходимото в писмени имейли и разговори, които проведох. Те приеха, че има абсолютни гаранции. България, участвайки в този план, няма шанс да загуби, плати и извади от своя бюджет пари за спасяването на Гърция". Това обясни в парламента премиерът Бойко Борисов.

"Нашето "не" се чу много ясно във всички европейски държави. Страхът е дори давайки тези 7 млрд., независимо, че гръцкият парламент прие всички условия, дали изобщо (той) ще може да ги изпълни. Още по-големият мой страх е като съседи на Гърция, че ако анархията и влошаването на кризата там продължи, това е пряка заплаха за България. Мисля, че са дадени абсолютни гаранции", коментира Борисов. Той каза, че България "няма да даде и стотинка за спасяването на Гърция".

Според премира, условията при Ципрас са по-тежки от тези при Самарас.

"Арогантното им поведение доведе до най-тежките изисквания, които досега са правени. Редно е да покажем колко по-напред сме в демокрацията, да не ги спъваме, защото без нашия глас ще има лавина от проблеми, които трайно биха влошили нашите взаимоотношения", каза още Борисов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ