Двойно по-ниска активност в Пловдив, струпвания пред секция в Гърмен

Двойно по-ниска активност в Пловдив, струпвания пред секция в Гърмен

Двойно по-ниска активност в Пловдив, струпвания пред секция в Гърмен

Към 10 часа активността на днешния балотаж в Пловдив е близо 2,5 пъти по-ниска – 2%. Тази ниска активност е очаквана, но не чак толкова, коментира пред БНР Юри Асланов от АФИС. "2 пъти повече от средното ниво за страната бяха излезли да гласуват само за националния референдум, а сега те естествено не участват в изборите", каза той.

Избирателната активност в Шумен към 10 часа е била 7,3%, а във Видин 8%, което е малко по-ниско от официалната обявена активност от ЦИК за първия тур. Това каза за “Хоризонт“ Първан Симеонов от "Галъп", агенцията, наблюдаваща Шумен и Видин. "Това е в рамките на нормалното. Обикновено на балотажи активността е по-ниска в сравнение с първите турове", посочи той.

"Действително подадените гласове на първия тур са около 3 милиона и 400 хиляди, което е една не лоша активност на фона и на тази кампания, която имахме. Това като дял е може би най-високата активност на местните избори", допълни Симеонов.

До този момент отказите за екзит пол също са в рамките на нормалното.

По-висока е избирателната активност в Белица. Има струпвания пред секция в Гърмен, информира още националното радио. 

В Белица изборният ден е започнал спокойно, въпреки че между първия и втория тур напрежението е придобило застрашителни размери. Там вторият от първия тур Муса Палев участва като независим, но се отказа от правото си да участва в балотаж. Така в Белица остава състезанието между Радослав Ревански от ДПС и Иван Богданов от ГЕРБ. 24% е избирателната активност в Белица към 10 часа, което е с 10% повече, отколкото на първия тур и дава сигнали за пълна мобилизация на избирателите.

В Гърмен избирателната активност е 16,58%. В избирателна секция №1 се наблюдава струпване и опашка от сутринта, даже около 7.30 ч. се е стигнало до леко напрежение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ