Великобритания забрани реклама с момиче на Prada

Великобритания забрани реклама с момиче на Prada

Великобритания забрани реклама с момиче на Prada

Регулаторът на рекламното съдържание във Великобритания Advertising Standards Authority (ASA) наложи забрана на показването в страната на реклама на бранда Miu Miu на Prada, с участието на твърде малко според експертите и сигнализирали британци момиче. От ASA забраняват рекламната визия, защото тя "неподходящо предствя в твърде секусален вид момичето". Мнозина сред наблюдателите в социалните медии се съгласяват с мярката и коментират, че от Prada отиват твърде далеч и снижават още повече възрастта на моделите си. 

Рекламата е показвана на две страници в списание на Острова. Появи се във Vogue, посочва Business Insider. Срещу нея е била подадена жалба от един човек, но една жалба е достатъчна на регулатора, за да свали рекламно съдържание. Подателят се оплакал, че вижда "дете, облечено като възрастен, застанало в поза със сексуални внушения". 

От Prada отговарят, че моделът - Миа Гот, е на 22 години и е облечена в елегантни дрехи, с естествен грим е и "без дълбоко деколте". ASA коментира, че комбинацията от липса на грим, младежкото лице на Гот и облеклото й в рекламата, което изглежда сякаш е по-голямо от нейния размер, създава впечатлението, че момичето е на възраст под 16 години. Внушава се уязвимост на модела и воайорско чувство в зрителя. Затова рекламата е забранена да се показва повече. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ