Американски шериф прави конкурс за най-ефектна снимка на арестант

 Американски шериф прави конкурс за най-ефектна снимка на арестант

Американски шериф прави конкурс за най-ефектна снимка на арестант

Шерифът от Аризона Джо Арпайо, известен с прозвището „Най-суровият шериф на Америка", стартира конкурс чрез онлайн гласуване за най-добра снимка на арестант. Необичайната надпревара тече на сайта на шерифското управление в окръг Марикопа, оглавявано от Арпайо.

На сайта са поместени оперативни снимки на заподзрени и нарушители, задържани през последните три дни. Предложението към посетителите на портала е да гласуват за най-впечатляващият според тях кадър. Резултатите от гласуването ще се обявяват всеки ден, като фотографията с най-много одобрения ще бъде обявявана за "снимка на деня".

Към момента с този статут е снимката на някой си Бенджамин Луна, попаднал в полицейския арест за употреба на наркотици и заплахи за насилие. За снимката на Луна – дългокос латиноамериканец с размазана бяла консистенция по лицето са гласували над 200 души.

Шериф Арпайо се надява чрез нововъведението си да заостри общественото внимание върху тежкия труд на неговите подчинени, отбелязва, „Асошиейтед прес”. Шерифът също така смята, че публикуването на снимките на задържани ще улесни и стимулира пострадали от тях да подават жалби.

Джо Арпайо е начело на шерифското управление в Марикопа от 1992 г. Преизбиран е четири пъти на този пост, въпреки многото критики към методите, които използва. Арпайо е известен като яростен противник на нелегалните емигранти, особено ако са от Латинска Америка. Той редовно провежда акции при които задържа десетки, дори стотици бегълци.

Стилът на Арпайо е меко казано нетрадиционен. Така например през март тази година той организира мащабна и зрелищна  спецоперация срещу ферма, в която се организира бой с петли. В акцията, по заповед на шерифа участвали спецчасти, робот за търсене на взривове, два бронетранспортьора и дори Стивън Сегал, който се притекъл на помощ на Арпайо в рамките на своето риалити шоу „Стивън Сегал в служба на закона." Резултатът от това мероприятие бил арест на един човек.

Местните медии отдавна коментират и други странности в ексцентричната управленска политика на Арпайо. Той заставял арестатите да носят розово бельо и да работят кат гробари. В следствените арести под негово управление е забранено пушенето, пиенето на кафе, четенето на порно списания и гледането на кино и телевизия.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ