Българин арестуван във връзка с камиона с трупове в Австрия

Българин арестуван във връзка с камиона с трупове в Австрия

Българин арестуван във връзка с камиона с трупове в Австрия

Трима мъже са задържани в Унгария във връзка със смъртта на над 70 сирийски бежанци, открити в камион в Австрия. Единият от тримата задържани е българин, посочват световните медии.

7,5-тонният хладилен камион бе намерен вчера малко преди обед от автомобилен полицейски патрул край австрийския град Пандорф, на 50 км югоизточно от Виена и недалеч от унгарската граница. Тежкотоварният автомобил очевидно е бил изоставен, както изглежда, след като шофьорът е установил, че нелегалните пътници са мъртви. Той е оставил задната врата на камиона отворена, а от нея се е стичала течност от разлагащите се вътре тела.

Тежкотоарният автомобил бе откаран в митническа сграда за ветеринарни инспекции, разполагаща с хладилна камера, където експерти по съдебна медицина работиха цяла нощ да разделят труповете и да ги преброят, съобщи ДПА.

В изоставения хладилен камион в Австрия са намерени 71 тела - 59 мъже, 8 жени и 4 деца

За момента няма никаква информация за самоличността и произхода на хората, които са се намирали в камиона. След час е насрочена пресконференция на полицията в австрийската провинция Бургенланд, където бе намерен камионът, съобщи Франс прес.

Същевременно ООН призова за по-решителни действия срещу трафикантите на хора в Европа.

Говорителката на Върховния комисариат на ООН за бежанците Мелиса Флеминг заяви снощи във връзка с трагедията в Австрия: „Очевидно е, че бизнесът на трафикантите се разпростира от Средиземно море и към магистралите на Европа. За тези хора човешкият живот няма значение. Бизнесът им се определя от търсенето и печалбата. Това е бизнес, който не зачита по никакъв начин човешкия живот”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ