Две жени заобиколиха закона във Франция и сключиха брак

Две жени заобиколиха закона във Франция и сключиха брак

Две жени заобиколиха закона във Франция и сключиха брак

Две жени заобиколиха закона във Франция, който забранява хомосексуалните бракове, и сключиха брак вчера в град Нанси, предаде „Франс прес“.

Щастливите влюбени, които живеят заедно вече 4 години, са Елиз на 27 години и Стефани Нико на 59.

Причината двете дами да могат да кажат официално „Да“ е фактът, че Стефани всъщност е родена като мъж – впоследствие тя е променила пола си оперативно. Френските власти обаче все още гледат на нея като представител на силния пол, тъй като тя не им е предала документи, които потвърждават, че е претърпяла съответната операция.

Бракосъчетанието бе извършено от заместник-кмета на града, който се обърна към Стефани с предишното й име – Стефан.

След сватбената церемония, на която не присъстваха представители на медиите, Елиз и Стефани се присъединиха към шествие на лесбийките, гейовете, би и трансексуалните, организирано в града.

Това далеч не е първата хомосексуална сватба във Франция. През 2004 г. в страната бе направен опит за бракосъчетание между еднополова двойка, извършено от сегашния депутат на Зелените Ноел Мамер. Впоследствие обаче то бе анулирано от властите. Сега г-н Мамер заяви, че се радва на факта, че двете дами са успели да открият начин да заобиколят закона в страната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ