Джордж Клуни подкрепи протестите в Украйна

Джордж Клуни подкрепи протестите в Украйна

Джордж Клуни подкрепи протестите в Украйна

Холивудската звезда и приятел на братята Кличко, Джордж Клуни подкрепи протестиращите в Украйна със специално видеообръщение.

„Обръщам се към вас, смели украинци, борци за бъдещето, а не за миналото! Ние, американците, си приличаме с вас по стремежа към демокрация. По пътя на грешките и пробите сме разбрали, че истинската демокрация не съществува без свободни, честни и прозрачни избори.”, казва Клуни във видеото, разпространявано от сайтовете на опозиционните партии в страната.

Актьорът отбелязва, че не може да съществува демокрация в условията на масови арести и възпрепятстване на мирни демонстрации. „Не може да има демокрация, когато има политзатворници, като Тимошенко. Затова, искам да кажа на всички вас, които сте на "Майдан" в Киев и в цяла Украйна: когато гледате на Запад, знайте, че ние ви отговаряме с поглед, пълен с възхищение. Пожелаваме ви властта, която искате! И сили да се борите за нея!”, завършва емоционално Клуни.

Междувременно "Майдан" бе напълно блокиран от вътрешни войски, автобуси и камиони на силите на реда. Малко преди това Кличко призова жените и децата да се изтеглят от мястото на протеста.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ