Здравето на Ким Чен Ун се е влошило?

Здравето на Ким Чен Ун се е влошило?

Здравето на Ким Чен Ун се е влошило?

Националната телевизия на КНДР показа видеоматериал, на който се вижда, че лидерът на страната Ким Чен Ун накуцва. З това съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на японската агенция „Радио прес“, специализирана в анализа на севернокорейските телевизионни предавания.

В материала, който излязъл в ефир в четвъртък, 25 септември, се казвало, че „маршалът, въпреки влошеното си здраве, продължава като огнен поток да върви по пътя на народното ръководство“. По данни на агенцията записът е направен през юли.

В четвъртък севернокорейската осведомителна агенция КЦТА съобщи, че Ким Чен Ун е отсъствал от състоялата се на 25 септември сесия на Върховното народно събрание на страната. На заседанието бе приета резолюция за въвеждането на задължително 12-годишно образование.

На 18 септември пък азиатските агенции тиражираха информацията, че Ким е затлъстял много – вероятно заради прекалена консумация на любимото си сирене „Ементал“, в резултат на която здравето му се разклатило. Известно е, че лидерът на Северна Корея е обожател на продукта още от времето на обучението си в Швейцария. Сиренето се внася в страната специално заради него.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ