Кошмарът на всеки шофьор - Сао Пауло

Manager News

Има само едно нещо, което се простира по-дълго от златните, райски плажове на Сао Пауло - автомобилните задръствания. Това коментират британските журналисти от вестник „Дейли Мейл”.

Опашките от автомобили в натоварения трафик на бразилския град достигат 295 километра, разказват те. Жителите и гостите на града всеки ден са в схватка с кошмара от невиждани задръствания по улиците в 11-милионния мегаполис. Тапите по пътищата  всеки ден оформят колони от превозни средства със средна дължина от 180 км. Всяка сутрин и вечер шосетата се превръщат в „блещукащи реки от червени и бели фарове”. Милиони работници бавно опитват да се приберат у дома.

Сред жертвите на това неизбежно зло е Фабиана Креспо – майка на две деца. Всеки ден тя пътува два часа от дома си в северната част на града до южната му част, където се занимава с наскоро стартирания семеен бизнес. „Като море е. Mоре от коли”, описва ситуацията тя пред BBC. Тежкото придвижване определя живота на хората в това населено място. Някои казват, че са станали „роби на трафика”. Но си има и някои дбори страни - специално Фабиана преди 9 години се запознава със съпруга си Маурисио в задръстване, след като започват да разменят погледи от близките автомобилни стъкла.

Лошият трафик е станал неразделна част от начина на живот на жителите на Сао Пауло. Дори има радио станция, посветила се само на актуална информация за придвижването в града. 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата каналът предоставя полезни съвети откъде е по-добре да се мине и как върви пътуването. Sul America Traffic Radio събира информацията си с хеликоптер, който кръжи във въздуха над колоните от автомобили.

Иначе, актуално проучване, в което Сао Пауло не беше включен, определи най-лошите градове за шофиране в света. Топ 10 в тази антикласация изглежда така:

1. Мексико Сити, Мексико.

2. Шенжен, Китай.

3. Пекин, Китай.

4. Найроби, Кения.

5. Йоханесбург, Южна Африка.

6. Бангалоре, Бангладеш.

7. Ню Делхи, Индия.

8. Москва, Русия.

9. Милано, Италия.

10. Сингапур.

Ню Йорк е на 15. място в класацията, а Лондон – на 19.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ