Откриха останките на разбития алжирски самолет

Откриха останките на разбития алжирски самолет

Откриха останките на разбития алжирски самолет

Самолетът на алжирските авиолинии Air Algeriе, който се разби вчера със 116 души на борда при полет от столицата на Буркина Фасо Уагадугу за столицата на Алжир, е намерен разбит в района Госи в Северно Мали. Мястото се намира на 50 км от границата с Буркина Фасо.

Летателната машина е намерена в разрушено състояние, съобщи френското президентство, цитирано от „Франс прес“. В нея са пътували хора от 16 държави, включително 51 французи. По данни на властите на Буркина Фасо, цитирани от Би Би Си, 27 от жертвите са били граждани на Буркина Фасо, 8 – ливанци, шестима - алжирци. На борда е имало и двама души от Люксембург, петима канадци, четирима германци, един камерунец, един белгиец, един египтянин, украинец, швейцарец, нигериец и човек от Мали.

По темата: Алжирски пътнически самолет се разби в Нигер

Полетът на алжирските авиолинии Air Algerie AH 5017 е бил извършван със самолет McDonnell Douglas MD-83, нает от испанската авиокомпания Swiftair. Шестимата членове на екипажа са испанци, според Испанския пилотски съюз.

„Машината беше ясно идентифицирана, въпреки че се е разпаднала“, посочи Елисейският дворец, уточнявайки, че в Мали е изпратена френска военна част, която да се погрижи за сигурността на местопроизшествието и да събере първоначална информация.

Френският президент Франсоа Оланд изрази дълбоко съчувствие към близките на жертвите. Френският вътрешен министър Бернар Казньов каза, че летателният апарат е бил „унищожен в момента, когато е катастрофирал“, което означава, че най-вероятната причина за разбиването му са станали метеорологичните условия. Казньов поясни, че властите не изключват и други евентуални причинители на катастрофата. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ