Публикуваха снимка на заподозрян за терористичното нападение в Дания

Публикуваха снимка на заподозрян за терористичното нападение в Дания

Публикуваха снимка на заподозрян за терористичното нападение в Дания

Полицейските власти в Дания публикуваха фотография на заподозрян в извършването на терористичното нападение днес в Копенхаген срещу кафене, в което се провеждаше дебат за свободата на словото и исляма. Фотографията бе пусната в туитър акаунта на градската полиция.

Разследващите разполагат вече и с описание на нападателя, съставено по сведения на очевидци – той е около 25–30 годишен, със спортно телосложение, висок около 185 см. Бил е облечен в черен или тъмносин скиорски екип. Очевидците твърдят също така, че има „арабска външност”, но е малко по-светлокож.

Полицейските власти коригираха и първоначалното си съобщение като уточниха, че за извършването на днешното нападение се издирва само един, а не двама, както се предполагаше по-рано.

Междувременно премиерът на Дания Хеле Торнинг Шмид обяви най-висока степен на терористична заплаха в страната, съобщи Reuters. Мерките са във връзка с въоръженото нападение в Копенхаген. „Вече сме сигурни, че нападението е политически мотивирано, което означава, че става дума за турористична атака”, заяви министър-председателят.

Вижте и Не могат да идентифицират жертвата на стрелбата в Копенхаген

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ