Сейф ал Ислам заплаши Италия с икономически репресии

Сейф ал Ислам заплаши Италия с икономически репресии

Сейф ал Ислам заплаши Италия с икономически репресии

Сейф ал Ислам син на либийския лидер Муамар Кадафи заплаши Италия с икономически репресии, ако страната се обърне срещу режима на баща му, предава „Франс прес”.

"Много сме шокирани, дори много ядосани от вашата позиция, тъй като сте първия партньор на Либия в света", заяви Сейф ал Ислам Кадафи пред италианските всекидневници "Кориере дела сера" и "Република". "Берлускони е наш приятел. Ние сме съседи, приятели. Можехме да очакваме това от Франция, Великобритания, Швеция, но не и от Италия", заявява гневно той.

Сейф ал Ислам препоръча на Италия да внимава и заяви, че китайците, индийците, руснаците, Южна Африка подкрепят либийския режим. "Посланието към Италия е много просто: либийският народ е единен и скоро ще надвием терористите. После ще си уредим сметките с всички. Ще е твърде лесно да заместим Италия с Китай или Русия", предупреди синът на Кадафи.

"Знаете ли какво ще стане, ако милициите поемат контрола върху страната? Вие ще сте първите жертви, ще имате милиони нелегални имигранти, терористите ще потеглят от плажовете край Триполи към Лампедуза и Сицилия", заяви той. "Това ще е кошмар за Италия, събудете се!", призова синът на Муамар Кадафи. "Либия е фронтова линия за Италия. Това, което става тук днес, ще определи какво ще стане утре у вас", предупреди Ал Ислам Берлускони

С колебание бившата метрополия на Либия, Италия се отнесе към позицията си към Муамар Кадафи. След размисъл страната се присъедини към международната общност, като се опита да не постави под заплаха привилегированите си отношения с Либия.

Преди дни синът на Кадафи предупреди Европа, че без помощта й има опасност Либия да се превърне в "Сомалия на Средиземноморието".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ