Аржентина победи Южна Корея с 4:1 и се класира на осминафинала

Аржентина победи Южна Корея с 4:1 и се класира на осминафинала

Аржентина победи Южна Корея с 4:1 и се класира на осминафинала

Отборът на Аржентина е първият класирал се на осминафиналната фаза от Мондиал 2010. Това стана след категорична победа с 4:1 над отбора на Южна Корея във втори мач от група „В”. Двата отбора сътвориха невероятно футболно шоу. Мачът се изигра на стадион „Сокър Сити" в Йоханесбург.

Хеттрик за Аржентина вкара Гонзало Игуайн.

Двубоят започна ударно, още от първата минута двата отбора се хвърлиха в атака. В 4-та минута аржентинците имаха възможност да открият резултата, чрез Ди Мария, който стреля опасно, но топката мина встрани от вратата.

В 16 –та минута след неразбирателство в отбраната  на Южна Корея се стигна до автогол. При центрирана топка от Меси, един от най-опитните корейски футболисти - Парк Чу Юн при опит да избие кълбото си отбеляза  автогол, с което резултатът стана 1:0 за Аржентина.

При ответната атака след гола корейците имаха шанс да изравнят, но защитата на Аржентина се справи подобаващо със ситуацията.

В 28-та минута късметът бе на страната на Корея, след като мощен изстрел от пряк свободен удар на Карлос Тевес мина на сантиметри над напречната греда.

Все пак натискът на „гаучовците” доведе до гол в 33-та минута, когато Гонзало Игуайн засече с глава центрираната му топка от Бурдисо и отбеляза първото си попадение в мача.

Изглеждаше, че всичко е свършило в това полувреме, когато в даденото от съдията продължение, грешка на Демикелис позволи на Лий Чу Йонг да намали резултата – 2:1.

Така завърши и първата част, която бе най-интересната от старта на Мондиал 2010.

Втората част започна с мощен натиск на аржентинските футболисти, които започнаха да редуват атака след атака.

И корейците обаче не се даваха без бой, създавайки две-три опасни положения пред аржентинската врата.

Така се стигна до 76-та минута, когато Меси нахлу в наказателното поле на Корея, стреля мощно с десния крак, но вратарят изби топката, която обаче пак се върна при нападателя. При последвалия втори изстрел, топката срещна гредата и за нещастие на корейците се озова в краката на Игуаин, който я промуши за 3:1.

След гола Южна Корея загуби мотивация за игра и логично Аржентина стигна до още едно попадение. То отново бе дело на Гонзало Игуайн, който след центриране на Меси отбеляза с глава своя хеттрик в мача, давайки сериозна заявка за голмайстор на турнира.

При общ резултат 4:1 за Аржентина завърши срещата.

Ето как изглежда класирането в група „В”, преди мачът между Гърция и Нигерия, който започна в 17 ч. българско време.

Група "В"

 Отборбр. мачовеголоветочки
1Аржентина25-1 6 
2Южна Кореа23-43
3Нигерия 1 0-1 0
4Гърция10-2 0 
 
 
 
 
 
 
 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ