България обърна Грузия в мач от Евробаскет 2011

България обърна Грузия в мач от Евробаскет 2011

България обърна Грузия в мач от Евробаскет 2011

Невероятен обрат постигнаха родните баскетболисти над отбора на Грузия в последния си мач от група „D“ на Евробаскет 2011. Момчетата на Росен Барчовски победиха далеч по-класния си съперник със 79:69 след като изиграха страхотна последна част.

Двата отбора вървяха рамо до рамо през целия мач, но след страхотно избухване на двамата братя близнаци Калоян и Деян Иванови, които вкараха две много важи тройки, преднината на грузинците беше заличена. Добрата игра на българите продължи и 80 секунди преди края на мача след добавка на най-младия играч в отбора Божидар Аврамов успяха да увеличат преднината си на 7 точки. Последният удар срещу Грузия заби капитанът Филип Виденов след два успешно изпълнени наказателни удара, с което подпечата втората победа на България на турнира.

Сега на „трикольорите“ остава само да се надяват Белгия да победи Украйна в късния мач от нашата група, който започва в 21.00 часа българско време. При успех, независимо от точковата разлика, Белгия ще ни изпрати директно във втората фаза на турнира. Ако ли не, отборът ни ще се прибере в България с актив от 2 победи и 3 загуби. Независимо от всичко с днешната си игра българите показаха, че заслужават да продължат напред. Стискаме им палци!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ