Гана изненадващо победи Сърбия с 1:0

Гана изненадващо победи Сърбия с 1:0

Гана изненадващо победи Сърбия с 1:0

Отборът на Гана изненада Сърбия надигравайки я с 1:0 в първия мач от група „D”от Мондиал 2010 в РЮА. Срещата се игра на стадион „Лофтус Версфелд” в Преториа.

Първото полувреме бе равностойно. Първата по-сериозна голова атака сътвори отборът на Гана в 19 минута, когато Менса изпрати топовен изстрел към вратата на Сърбия, но топката мина в страни.

Сърбите получиха своя първи шанс за гол чак в 40-та минута, когато Станкович се озова на  стрелкова позиция, но не уцели вратата.

Кулминацията в мача дойде в 74-ата минута, когато Лукович беше изгонен за втори жълт картон. Въпреки численото превъзходство на Гана, съседите пропиляха две сто процентови голови положения. Първото пропусна Красич, който от около мястото на дузпата не съумя да вкара, шутирайки право във вратаря Кингстън. Втория пропуск направи Иванович, който даже не уцели вратата.

И както много пъти става който не вкарва му вкарват -  в 84-ата минута Кузманович игра с ръка в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Гиян бе безкомпромисен и направи резултата 1:0 за Гана.

С този успех отборът записа 3 точки и очаква следващите си съперници доста по-спокойно от Сърбия.

По-късно тази вечер започва вторият мач от група „D” между отборите на Германия и Австралия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ