Голф клуб „Правец” ще е домакин на европейски шампионат

Голф клуб „Правец” ще е домакин на европейски шампионат

Голф клуб „Правец” ще е домакин на европейски шампионат

Европейски шампионат по голф за клубни професионалисти ще се проведе между 27 и 30 септември тази година на голф клуб „Правец”.

Новото голф игрище беше открито официално на тържествена церемония тази събота. Лентата преряза премиерът Бойко Борисов, който със задоволство отбеляза, че комплексът, заедно с хотелската част осигурява 400 работни места.

Той направи и символичният първи удар на шампионското игрище.

Церемонията се проведе в клубната къща на игрището, на която пръсъстваха над 150 души – официални лица, голфъри, гости от България и чужбина. На откриването присъстваха и министърът на физическото възпитание и спорта, Свилен Нейков, министърът на културата Вежди Рашидов, зам-министърът на спорта Иван Ценов, областният управител на Софийска област Красимир Живков, кметовете на Правец и Етрополе.

На официалният старт на игрището, бяха и дизайнерът на трасето Питър Харадин както и изпълнителният директор на Организацията на европейските професионални голф асоциации (PGAs of Europe) – Иън Рандъл.

Голф игрище „Правец” е шампионатно с 18 дупки и пар 72, изградено по дизайн на Питър Харадин и отговаря на всички световни стандарти. В момента клубът се управлява от международната компания Braemar Golf – St Andrews, която менажира голф проекти по целия свят.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ