Кадафи нарича ФИФА "световна мафия"

Кадафи нарича ФИФА световна мафия

Кадафи нарича ФИФА "световна мафия"

Либийският ръководител Муамар Кадафи остро разкритикува световната футболна централа (ФИФА), нарече я “световна мафия“ и “корумпирана организация“ и отново защити правото на малките страни да са домакин на Световната купа, съобщи "Франс прес".

Обявяваме, че осъждаме тази световна мафия и тази корумпирана организация, заяви Кадафи. Либия бе кандидат за домакин на тазгодишното световно първенството по футбол, но бе предпочетена Южна Африка. Трябва да се воюва срещу корумпираната политика, водена от тази корумпирана организация, и ние редовно ще се борим срещу нея, каза Кадафи.

Той обвини ФИФА и в “трафик на хора и възраждане на робството чрез купуване на играчи от бедните страни, които се обучават в центрове в богатите държави, за да бъдат продадени след това“. Либийският лидер подчерта, че ФИФА трябва да помогне да бедните страни да станат домакин на световната купа.

През май Кадафи също защити правото на малките страни да организират световното първенство, без да се държи сметка за финансовите им възможности. Това е тяхно право, за да се сложи край на чувствата на несправедливост, омраза и горчивина на бедните народи, лишени досега от възможността да организират Мондиал, изтъкна либийският лидер.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ