Конна полиция и водни оръдия ще пазят София от мача Левски-ЦСКА

Конна полиция и водни оръдия ще пазят София от мача Левски-ЦСКА

Конна полиция и водни оръдия ще пазят София от мача Левски-ЦСКА

Армия от полицаи стяга редиците си за предстоящото утре от 18.00 ч. дерби между Левски и ЦСКА. След появили се в интернет уговорки за сбивания между агитки на двата отбора, от СДВР предупредиха, че ще концентрират силно полицейско присъствие около стадион „Васил Левски”, в центъра на столицата и по основните маршрути на фенгрупите.

За опазването на реда са мобилизирани 1300 полицаи като 250 от тях ще бъдат на стадиона, а останалите ще патрулират по улиците. Около стадиона ще има и конна полиция, а също и две водни оръдия за противодействие на масови безредици, предупредиха от СДВР. Патрулки на полицията ще охраняват градския транспорт по маршрутите на агитките.

Засилени мерки за сигурност ще има и на влизане в стадиона. Проверките ще са на два етапа, затова феновете трябва да се яват най-късно половин час преди началото на мача, апелират от полицията.

Феновете на ЦСКА, които ще бъдат в освободения от седалки поради съображения за сигурност сектор "Г", ще бъдат задържани на стадиона до изтеглянето на всички привърженици на "Левски". За тях ще бъде организирано извеждане до сборния пункт на шествието.

Привържениците на червените, които имат билети за А или В сектор, но са облечени с артикули на отбора, ще бъдат преориентирани към сектор Г, ако неговият капацитет не е запълнен, предупреждават от полицията.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ