Нелепа вратарска грешка лиши Англия от победа

Нелепа вратарска грешка лиши Англия от победа

Нелепа вратарска грешка лиши Англия от победа

Нелепа грешка на вратаря на Англия Робърт Грийн лиши отбора му от заслужена победа. Мачът със САЩ, който бе първия от група "С", завърши наравно 1:1. Срещата се игра на стадион "Ройъл Бафокенг" в Рустенбург.

Двубоят започна повече от добре за англичаните, които още в 4-та минута достигнаха до попадение. Капитанът Стивън Джерард се измъкна от защитата на САЩ и с техничен изстрел вкара топката в долният десен ъгъл на Тим Хауърд за 1:0.

След гола последваха атаки и към двете врати като сериозни пропуски направиха Алтидор за отбора на САЩ и Аарън Ленън за британците.

Кулминацията в мача дойде в 40-та минута, когато след шут на Клинтън Демпси вратарят на Англия Робърт Грийн допусна невероятна грешка. Стражът първо улови топката, но по неясни причини я изпусна и тя спря в мрежата.

До края на полувремето не се случи нищо интересно и двата отбора се оттеглиха на почивката при равен резултат.

През втората част на мача англичаните натиснаха яко, но до гол така и не се стигна. Най-сериозен пропуск направи Емили Хески, който остана лице в лице с стража на САЩ, но стреля в него.

Така двата отбора, които се смятат за фаворити в тази група, си разделиха по една точка. Разбира се, по-доволни от резултата бяха американците, които не скриха радостта си след последния съдийски сигнал.

Следващият мач от група „C” е между отборите на Алжир и Словения.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ