„Интер” изненада „Барса”

„Интер” изненада „Барса”

„Интер” изненада „Барса”

Отборът на италианският гранд „Интер” изненадващо победи на собствен терен, „Барселона” с 3:1 в първа полуфинална среща от Шампионската лига.

Мачът започна равностойно, като лек превес имаха каталунците. Първи, шанс да открият резултата обаче получиха „Интер” още в третата минута когато Милито преодоля защитата на „Барса”, но не успя да отбележи. Минути по късно Лео Меси бе съборен в наказателното поле на италианците, но съдията не показа бялата точка. В 19-та минута след перфектно изпълнена многоходова атака футболистите на „Барселона” откриха резултата. Камбиасо подаде топката към Педдро, който с бомбен удар разстреля вратата на „Интер” за 1:0.

Всичко вървеше прекрасно за европейския шампион до 30 минута, когато Уесли Снайдер, който не се забелязваше на терена до момента, реализира изравнителния гол.

След попадението италианските футболисти се опитаха да вкарат втори гол, но не съумяха и при резултат 1:1 се оттеглиха на полувремето.

През втората част картината беше съвсем различна, като на терена определено доминираше отборът на „Интер”.

Само три минути след подновяването на играта Майкон се оказа на върха на атаката на "нерадзурите" и прониза за втори път Валдес. Атаката беше подета от Снайдер и премина през Милито, там лошо се намеси и Кейта като за Майкон не остава нищо друго, освен да прониже вратата на испанците.

След гола футболистите на „Барселона” изглеждаха доста объркани и не съумяваха да организират нищо смислено, което да ги върне в мача. Така се стигна до 63-ата минута, когато Милито прониза за трети път вратата на гостите. Голмайсторът беше в положение на засада преди да отбележи, но тя не бе зачетена от съдиите на срещата.

При общ резултат 3:1 за отбора на „Интер” футболистите на Жозе Моуриньо дадоха сериозна заявка за финала на „Бернабело”.

Срещата реванш е след седмица на "Камп Ноу".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ