Готови ли сте да бъдете богати?

Готови ли сте да бъдете богати?

Готови ли сте да бъдете богати?

Ако сте неприлично богати, няма смисъл да четете следните редове. Те не са написани за вас. Не са и за онези, които могат да живеят комфортно в бедност и аскетизъм.

Ако обаче сте от онези, които дават всичко от себе си в работата си, и се чудите защо парите не ви отвръщат със същото, може би следните редове ще ви подскажат къде е скрита причината. Вие със сигурност знаете, че не отказвате пари, точно обратното.

Оказва се, че е по-важно не какво мислите, а какво чувствате. Възможно е подсъзнателно да не сте готови да забогатеете. Като пряк резултат от това влагате труда си неефективно и в грешната посока. Ако по някаква невидима за съзнателния ви ум причина не сте готови и дори не търсите възможности, за да не се разочаровате от пропускането им, едва ли ще забогатеете. В крайна сметка именно готовността ви да забелязвате и да се възползвате от шанса ви поставя в най-изгодна позиция за печалба.

Колко е важно какво се крие в подсъзнанието ни разбираме, когато осъзнаем, че то ръководи 95-98% от нашето ежедневно поведение, дейности и привички. Съзнанието с нашите мисли, желания и стремежи заема едва 5% от мозъчната дейност. Проблемът е как да стигнем до подсъзнателните програми, които управляват без нашето съгласие. Ето някои въпроси и практически упражнения, които ще ви насочат имате ли готовност за забогатяване - дайте си време да им отговорите и бъдете максимално откровени със себе си:

1. Искате ли наистина да забогатеете?

Това е различно от „Мечтая си“, „А дано, ама надали“, „Ех, защо нямам богат чичо от Америка“. Осъзнали ли сте желанието си да разполагате с неограничени финансови и материални ресурси? Копнеете ли искрено това да се осъществи? Позволявате ли си вътрешно да поискате или цензурирате желанията си спрямо възможностите за осъществяването им? Искате ли го искрено, или се самозалъгвате, че „повече не ви трябва“.

Обърнете внимание, ако отговорите ви са в обхвата на обясненията защо не е добре да искате такова нещо или защо такова нещо е невъзможно за вас или вашата ситуация, държава, правителство, икономическа криза и т.н. Ако вътрешно си забранявате да поискате и да помислите да забогатеете по каквато и да е причина, напълно е възможно всичките ви усилия и труд да отиват на вятъра. Това е равносилно да чакате и да се надявате на чудо.

2. Имате ли позитивно отношение към парите?

След години социализъм и осъждане на богатството, последвани от труден икономически преход с кредитни милионери, хиперинфлация и загубени спестявания в затворени банки, е напълно възможно темата за парите да е болезнена за вас. Обърнете внимание как се чувствате, когато мислите или говорите за пари, можете ли спокойно да планирате бюджета си, напрягате ли се, ако трябва да обсъждате тази тема с партньора си или началника, изпитвате ли неудовлетворение от доходите си. Подобни неприятни усещания говорят за наличието на вътрешен конфликт с парите и богатството, който ще ви подтиква подсъзнателно да стоите далеч от тях. Възможно е да сте възпитани, че парите развращават, да сте били свидетели на грозни разправии за пари между любими хора или самите вие да сте загубили големи суми, да сте затънали в дългове. Подсъзнанието ви е асоциирало неприятно усещане към парите и всеки път като ги приближите, развява червен флаг „стой надалече“.

3. Какво са за вас богатите хора?

Мошеници, кредитни милионери, фигури от сенчестия бизнес или предприемчиви хора, които създават продукти и работни места чрез управление на свои и чужди капитали? Направете следното упражнение, което ще ви помогне да прецените: затворете очи и си представете един богат човек, как изглежда, вижте колата му, къщата му, обкръжението му. Какво си мислите за него? Как според вас е натрупал богатството си? По колко часа на ден работи? Какви са отношенията в семейството му? Можете ли да си представите да сте до него? А да сте като него?

Ако фантазията и вътрешната ви реч рисуват негативна картина на богатия човек, има голяма вероятност вие никога да не забогатеете, защото противоречи на ценностите ви. Вероятно виждате неговите действия в негативни краски, поради което едва ли ще си позволите да действате по подобен начин. За вас това би означавало да се съюзите или да станете като дявола.

4. Реалистични ли са вашите очаквания за забогатяване?

В последно време много нашумя филмът „Тайната“ и Законът за привличането, според които е достатъчно само много силно да поискаме нещо и като резултат Вселената ще ни го достави, при това без усилия от наша страна. Вероятно доста хора са останали разочаровани от Вселената, когато нещата им не са се получили. Съжалявам, ако аз ви съобщавам неприятната новина, но „повредата е във вашия телевизор“. Т.е. съзнателно може да сте пожелали много силно много неща, но думата има вашето подсъзнание. Суперкомпютърът на подсъзнанието 20 млн. бита/сек. - срещу 40 бита/сек. на съзнателния ум – реагира светкавично и без разрешението на съзнателния ум. Задачата ви е да спечелите подсъзнанието си на страната на богатството вместо да се залъгвате и заблуждавате с нереалистични очаквания.

5. Предприемате ли активни действия за забогатяване?

Това може да включва от поставяне на цели и търсене на възможности до поемане на рискове и управление на инвестиции. Съвсем не е задължително да изисква големи капиталовложения, но непременно изисква смели и вдъхновени действия. Отговорът на този въпрос най-явно ще ви подскаже вашата готовност. Той ще ви насочи как възприемате себе си: като господар на живота си, който може да използва способностите си, за да извлече най-доброто от обстоятелствата или като жертва на обстоятелствата. Тук се срещат най-големите трудности. Нищо не парализира действието така, както колебанието, съмнението, разпиляването в много ангажименти и непрекъснатото отлагане.

Ето практическо упражнение, което ще ви помогне да видите цената на това да продължите да работите за вашето богатство по старому: затворете очи и си представете как продължавате да влагате труда и ресурсите си като при сегашните условия, но след 5 години. Обърнете внимание какъв е живота ви в материален план, кои хора са до вас, има ли богати сред тях. А сега си представете след 10 години. Харесва ли ви картината?

6. Готови ли сте да използвате всичките си качества, умения и заложби с една цел – печалба?

Готови ли сте да преодолявате трудности и препятствия, да търсите нестандартни решения, да влагате максимални усилия за постигане на целта си. Казано на обратно, готови ли сте да се откажете от комфорта и леността? Отговорът на тези въпроси ще подскаже най-големите ви съпротиви, най-голямото ви нежелание за промяна. Да, промяната е некомфортна, но истината обаче е, че без нея няма как да се случат чудесата, които търсите. Ще трябва да приложите всичката си решимост, посвещение и упоритост, ако се стремите нависоко. Сетете се сами какво става с вашата кола, когато голямата готовност (педала на газта) се комбинира с вътрешни съпротиви (педала на спирачката).

Ако искате богатство в тоя живот, трябва да потърсите възможностите си сега. Дайте си сметка, че не сте безсмъртни. Няма нищо по-тъжно от това да се обърнете един ден назад и да осъзнаете, че сте пропилели златни възможности.

Ирена Рельовска-Бартън е консултант по личностно развитие и ТЕС – Техника за емоционална свобода и Пренареждане на Матрицата, методи от енергийната психология. Ирена е член на ААМЕТ International - Международната Асоциация за развитие на техниките с меридианна енергия и председател на Българската асоциация за развитие на енергийната психология - БАРЕП.

Открийте отблъсквате ли парите и как да промените подсъзнателните си нагласи, така че да печелите в пъти повече с индивидуална консултация при Ирена. Пренастройте подсъзнанието си към богатство на семинарите по Пренареждане на Матрицата с ТЕС. Може да научете повече за Ирена и енергийната психология на: eft4success.eu и https://www.barep.org/

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ