Да си вземем най-доброто от празничното парти!

Да си вземем най-доброто от празничното парти!

Да си вземем най-доброто от празничното парти!

Ако си мислите, че празничното парти е идеалната възможност да ядете, да пиете и да се веселите, може би трябва да си помислите пак. Прекаляването с коктейлите и опитите да целунете ваш колега под имела определено са бедствие, което трябва да избегнете, но има и други важни подробности, които могат да се отразят на професионалния ви имидж.

На път за следващото празничното парти,  имайте предвид следното:

Пригответе се предварително. Добрата визия и пристигането навреме не са единственото, за което трябва да помислите. Подгответе няколко леки и приятни теми за разговор. Например, бихте могли да попитате свой клиент кой е любимият му празник или къде смята да прекара празниците тази година.

Не си водете „+1“. Разбира се, ако в поканата конкретно пише, че можете да дойдете с придружител, направете го. В противен случай, оставете гаджето си вкъщи. Признак на лошо възпитание е да питате дали може да вземете някого със себе си, или направо да доведете този някой, надявайки се, че никой няма да забележи.

Представете се. Ако фирменото парти е една от редките възможности да се срещнете с главния изпълнителен директор, възползвайте се и го накарайте да ви забележи. Представяйки се както трябва – с енергично и уверено здрависване, визуален контакт, и ясно произношение на името си – ще се отличите от останалите. Подавайки ръка първи, вие демонстрирате увереност, която трудно ще остане незабелязана.

Бъдете активен гост. Когато пристигнете, обезателно се запознайте с домакина и започнете да общувате с останалите гости. Опитайте да завържете разговор с хора, които не виждате често или още не познавате. Добрият гост разбира, че главната му роля е да накара домакина да се гордее, че го е поканил.

Внимавайте с консумацията на алкохол. Общуването с по-висшестоящи и правенето да добро впечатление на клиентите ви задължава през цялото време да сте нащрек и адекватни. Ограничете консумацията на алкохол до едно или, най-много, две питиета, независимо дали колегите ви се надпиват в съседната стая.

Благодарете на организаторите на партито. Оценете усилията на домакина и неговите помощници. Този простичък жест ще ви отличи от колегите ви, които са се измъкнали на бърза ръка, 30 минути след началото на партито.

Усмихвайте се. В нощта на събитието, облечете най-хубавия си костюм, сложете най-блестящата си усмивка и допринесете за празничното настроение на купона. Предложете помощта си, ако забележите, че домакинът се затруднява с набавянето на алкохол и аперитиви. Демонстрирайте, че сте екипен играч и оставете трайно впечатление. Хората запомнят вежливостта.

Следвайки тези прости съвети, не само ще се забавлявате на празничното парти, но и няма да се забъркате в неприятности. Ако имате съмнения за нещо, обмислете го внимателно и запомнете, че не си струва да застрашавате кариерата и репутацията си за нищо на света. Забавлявайте се и бъдете елегантни.

Източник: Inc.com

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ