Какво може да научите от неуспешното интервю за работа

Какво може да научите от неуспешното интервю за работа

Какво може да научите от неуспешното интервю за работа

Когато вашето интервю за работа не върви по план, трудно може да разберете къде точно грешите. Без значение дали отчаяно търсите работа, след  дълъг период на безработица или се опитвате да получите желаното повишение, искате промяната да се случи възможно най-скоро.

Проваленото интервю обаче не трябва да бъде прието като пълна загуба. В действителност, има няколко неща, които може да научите от този неуспех.

1. Прегледайте автобиографията си.

Проверете отново за грешки. Ако не сте формулирали автобиографията си по специфичен начин за конкретната позиция, помислете за промени, които може да направите за следващия път, когато ще имате възможността да бъдете на интервю.

2. Преценете дали сте били балансирани в своето представяне.

Намерете перфектния баланс между скромност и увереност. Ако в този случай не ви е достигнала малко самочувствие или пък сте били прекалено свити, може да предприемете стъпки, за да се представите по-добре следващия път.

3. Преразгледайте въпросите, който са ви били зададени.

Помислете над отговорите си и отделете време, за да се подготвите по-добре за бъдещо интервю. Въпросите, които са ви изненадали, няма да бъдат толкова шокиращи ако ги срещнете отново. Отделете им време.

4. Свържете се с интервюиращия.

След като разберете със сигурност, че не сте получили работата, потърсете човека, който ви е интервюирал и го помолете за съвети.

5. Направете няколко тренировъчни интервюта.

Седнете с близък приятел или ментор и ги помолете да ви зададат няколко пробни въпроса за интервю. Попитайте ги за тяхното мнение и оценка. 

6. Не забравяйте, че не сте съвършени.

Въпросът „Какви са вашите слаби страни?“, не е само за показ. Отделете време да помислите върху истинските си слабости и дайте отговор, който да показва добро самосъзнание и желание и способност за адаптация.

7. Отделете внимание и на позитивните страни.

Дори и интервюто да не е било толкова успешно, колкото бихте искали, не всичко, което сте направили е било грешно. Помислете за нещата, които сте направили добре, за да може да ги пресъздадете отново при следващото интервю.

След неуспешно интервю за работа, нe се чувствайте обезкуражени! Гледайте на него като на поучително преживяване. Перфектната възможност е някъде там и когато тя се появи, вие ще бъдете много по-добре подготвени за препятствията, пред които ще се изправите.

По материали от Inc.com

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ