нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Какво трябва да умее всеки на 25

Снимка: Shutterstock

Инфантилността стана истински бич за съвременното общество. Подсъзнателно, до към 30-годишна възраст днешните млади сякаш чакат някакъв сертификат за официално встъпване в живота на възрастните – и губят най-важните си години. Повечето от тях дори не знаят какви умения трябва да владеят към 25-годишна възраст, когато отдавна си прекрачил в пълнолетието. Например:

Умението да се презентираш

Позиционирането на даден човек в компанията до голяма степен определя успеха на всяка негова дейност. Ние, всъщност това и правим през по-голямата част от времето, „продаваме” себе си – когато се запознаваме с някой, който е предизвикал трепет в сърцето, готвейки важна за бъдещето ни презентация или просто защитавайки собствените си зъби в тъмна уличка. Научете цената си и при нужда, вдигнете я.

Програмиране

Обучение по кодинг е първото, в което трябва да се инвестира време на млади години. Търсенето на програмисти все повече нараства в световен мащаб, а и изискванията за елементарни знания по програмиране вече се появяват и към кандидати за други длъжности.

още от Техники за успех