Какво трябва да умее всеки на 25

Какво трябва да умее всеки на 25

Какво трябва да умее всеки на 25

Инфантилността стана истински бич за съвременното общество. Подсъзнателно, до към 30-годишна възраст днешните млади сякаш чакат някакъв сертификат за официално встъпване в живота на възрастните – и губят най-важните си години. Повечето от тях дори не знаят какви умения трябва да владеят към 25-годишна възраст, когато отдавна си прекрачил в пълнолетието. Например:

Умението да се презентираш

Позиционирането на даден човек в компанията до голяма степен определя успеха на всяка негова дейност. Ние, всъщност това и правим през по-голямата част от времето, „продаваме” себе си – когато се запознаваме с някой, който е предизвикал трепет в сърцето, готвейки важна за бъдещето ни презентация или просто защитавайки собствените си зъби в тъмна уличка. Научете цената си и при нужда, вдигнете я.

Програмиране

Обучение по кодинг е първото, в което трябва да се инвестира време на млади години. Търсенето на програмисти все повече нараства в световен мащаб, а и изискванията за елементарни знания по програмиране вече се появяват и към кандидати за други длъжности.

Практично умение

Всеки има някакво хоби. Постарайте се да усъвършенствате любимото ви занимание – дори и шиенето на гоблени би могло да ви носи определен доход при нужда.

Зона на комфорт

Вие просто сте длъжни да започнете да трупате опита на самостоятелния живот, на смяната на работни мести, опита от пътуванията – в други градове и страни. Не се крийте в уюта на родния дом, ще имате време да се излежавате на дивана, когато се пенсионирате.

Инвестиране в себе си

Стига с това безкрайно сърфиране в мрежата, което само ви губи времето! Търсете винаги възможност за самообразоване, повишаване на квалификацията в различни области, усвоявайте нещо ново, четете умни книги – с две думи, повишавайте себестойността си за своя потенциален работодател. Конкуренцията в днешно време е много висока.

Пътешестване

Видът Homo Sapiens се е появил на един единствен континент, а само за няколко хиляди години е усвоил цялата планета. Създадени сме да бъдем изследователи и застоят на място, особено в младостта е чиста глупост. Пътешествайте, дори и да нямате много пари – опитът ще ви се отплати щедро.

Източник: Trendymen

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ